Deli z drugimi

Tradicionalni slovenski zajtrk

18. novembra 2022 smo tudi na Biotehniški šoli Maribor praznovali dan slovenske hrane in izvedli tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnja osrednja tema zajtrka je bilo mleko in mlečni izdelki, letošnji slogan pa »Zajtrk z mlekom – super dan«. Namen zajtrka je ozavestiti dijake o pomenu lokalne hrane in zdravega načina prehranjevanja. Dijakom smo tako postregli različne skutne namaze (z dodanimi zelišči, bučnim oljem,…) Postregli pa smo še z drugimi tradicionalnimi živili. Tako so dijaki lahko poizkusili cvetlični med, kremni med z lešniki, maslo, jabolka, jabolčni sok, domače orehe in  lešnike, domačo marmelado. Seveda se je k vsemu prilegel še domač kruh, pa kanček dobre volje in vsi smo bili siti in srečni.

Sam projekt spodbuja dijake, da tudi tekom celega leta posegajo po lokalnih živilih in jih pridelajo doma ali kupujejo na bližnjih kmetijah ali lokalnih zadrugah, tržnicah.