l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Zadnje novice

Tradicionalna šolska razstava 2016

Za nami je še ena uspešno izpeljana šolska razstava. Letos so si obiskovalci v šolski avli lahko ogledali prikaz projekta odgovorno s hrano. Na eni piramidi je bila predstavljena hrana pridelana lokalno, na drugi pa uvožena hrana in pot, ki jo ta prepotuje da pride do nas.

Ker se je letos narava malo poigrala s šolskimi pridelki, v avli ni bilo prikaza sort jabolk, so pa zato kmetijsko podjetniški tehniki skupaj s profesorjem prikazali različne sorte žit in grozdja.

Preberi več

Kmetijsko-živilski sejem AGRA 2016

Naša šola se je tudi letos udeležila sejma AGRA 2016 (Kmetijsko-živilski sejem) v Gornji Radgoni, kjer smo se predstavili v okviru Konzorcija biotehniških šol Slovenije, na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Preberi več

Podelitev spričeval zaključnega izpita

V ponedeljek, 20. 6. 2016, je na šoli potekala podelitev spričeval, namenjena vsem kandidatom in kandidatkam, ki so v spomladanskem roku uspešno opravili zaključni izpit, in sicer so to dijaki in dijakinje 3. e in 3. f razreda, smer Cvetličar in Mehanik kmetijskih in delovnih strojev.

Preberi več

Trtna uš Špelca je spet nazaj

V soboto, 18. 6. 2016, smo se ob 7.00 uri zbrali pred šolo. Cilj letošnjega športno-naravoslovnega tabora pa Center šolskih in obšolskih dejavnosti Fara. Center se nahaja v vasici Fara, ki leži na robu ravnice ob reki Kolpi.

1. DAN

Preberi več

Natečaj Moja domovina – Od zrna do kruha

Kulturno naravoslovno društvo Naša zemlja je v šolskem letu 2015/2016 razpisalo literarni, likovni in fotografski natečaj »Moja domovina – Od zrna do kruha«, na katerem so sodelovali tudi naši dijaki. Dijaki so se vživeli v pot, ki jo naredi zrno žita od setve do spravila, mletja v moko in nazadnje do kuhinje, kjer zadiši po sveže pečenem kruhu.

Preberi več

Šolska razstava – Ekosistemi

Pri predmetu Ekosistemi v programu naravovarstveni tehnik v razredu 1.b in 2.a, so dijaki pripravili seminarske naloge o različnih ekosistemih, njihovih abiotskih in biotskih značilnostih ter o biodiverziteti.

V šolski avli smo nato iz omenjenih seminarskih nalog postavili tudi razstavo, ki bo na ogled vse počitnice.

Preberi več