l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Kontakt

Vrbanska cesta 30

2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

E-pošta: info@bts.si

Fotogalerija

galerija

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Zadnje novice

Karavana varne kemije

V sklopu projektov Planetu Zemlja prijazna šola in Odgovorno s hrano – Eat Responsibly smo na šoli organizirali predavanja na temo Kemikalije v vsakdanjem življenju in Kemijski koktajl na krožniku. O prekomerni uporabi kemije v našem življenju je predavala ga. Tatjana Kruder. Glede na to, da se tema tiče vsakogar, smo predavanja ponudili dijakom različnih programov (naravovarstveni tehnik, kmetijsko-podjetniški tehnik in veterinarski tehnik).

Preberi več

Zaključek prireditev projekta Hrana ni za tjavendan

25. novembra 2015 je v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani potekal zaključni dogodek "Hrana ni za tjavendan", na katerem so predstavniki vrtcev, osnovnih šol in srednjih šol predstavili rezultate svojega dela. Prikazali so glavne ugotovitve vzrokov zavržene hrane.

Preberi več

Ekskurzija v GEN Krško in grad Podsreda 2015

Dne 6. 11. 2015, smo se učenci 3.A in 4.A, smer naravovarstveni tehnik, zbrali pred Račjim dvorom, kjer smo počakali na avtobus. Ko je le-ta prispel, smo dijaki nemudoma stekli do njegovih vrat, v upanju, da bi zasedli najboljše sedeže.

Kmalu potem, ko smo preverili prisotnost dijakov, smo se odpravili proti naši prvi destinaciji – center GEN Energija v Krškem.

Preberi več

Dijaki iz Francije na usposabljanju pri nas

Dijaki iz šole Lycee agricole Marie Durand de Nimes – Rodilhan (Francija) so od 21. 9. do 16. 10. 2015 na Biotehniški šoli Maribor, v okviru programa Erasmus +, na praktičnem usposabljanju na področju vinogradništva in vinarstva.

Preberi več

Aktivnosti projekta Hrana ni za tjavendan

Projekt je namenjen zmanjšanju količine zavržene hrane na šoli in v naših gospodinjstvih. Trenutno zavržemo 1/3 užitne hrane (82 kg na osebo na leto).

Da bi zmanjšali količino zavržene hrane na šoli smo uvedli določene aktivnosti, od katerih boste imeli korist tudi dijaki.

Preberi več