l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00, Telefaks: (02) 235 37 01

eko sola facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Ekošola

Ekošola vabi

doves eko sola120   modro z naravo

Pozdravljeni dijaki, učitelji in zaposleni na šoli. Novo šolsko leto se je pričelo in s tem tudi priložnost, da nadaljujemo z eko projekti: starimi in novimi. Veliko smo se že naučili o ločenem zbiranju odpadkov, varčevanju z vodo in elektriko, zbiranju zamaškov, kartuš, baterij itd. Vsakdo od nas je prispeval k temu, da smo vse projekte, ki smo si jih zastavili, tudi dobro izpeljali: polepšali smo okolico šole in prostore v njej.

Preberi več

Državno tekmovanje v EKOKVIZU

272 dijakov iz 53 slovenskih srednjih šol se je pomerilo na državnem tekmovanju Ekokviza, v katerem so odgovarjali na vprašanja iz treh izbranih okolijskih tem. Tudi naša šola je sodelovala in pri tem bila zelo uspešna. Dominika Vrbnjak iz 1. c razreda, smer veterinarski tehnik, je v kategoriji srednjega strokovnega izobraževanja dosegla 2. mesto, z osvojenimi 27 točkami.

Iskreno čestitamo vsem sodelujočim in si želimo, da bi na Ekokvizu sodelovali tudi v prihodnjem šolskem letu.

Preberi več

Sejem ALTERMED 2017

V soboto, 11.3. 2017 in nedeljo, 12.3.2017, smo se dijaki in profesorici Nina Klobasa in Vesna Pirnat v sklopu Ekošole udeležili sejma Altermed. V soboto so bili na stojnici dijaki Nika Haložan, Tina Razdevšek in Janez Korez. V nedeljo pa smo na stojnici šolo predstavljali Nika Fišer, Diana Meško, Nuša Mlinarič in Anja Škafar.

Preberi več

Tradicionalni slovenski zajtrk na Biotehniški šoli Maribor

Drugo leto zapored smo se tudi na naši šoli odločili, da obeležimo Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in malo drugačno malico v šolski jedilnici. Namen obeležitve tega dneva je bil vzpodbujanje mladine in tudi odraslih, da je lokalno pridelana hrana zelo pomembna za naše zdravje in počutje. Poleg tega pa podpiramo slovenske pridelovalce.

Dijaki so pod mentorstvom profesoric Nine Klobasa in Vesne Pirnat pripravili v šolski avli različne jedi, ki se tradicionalno pojavljajo na naših mizah že od nekdaj.

Preberi več