l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00, Telefaks: (02) 235 37 01

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Odgovorno s hrano – We Eat Responsibly

Delavnica: Od zrna do kruha (Peka kruha)

V torek, 20. 12. 2016, smo se zbrali dijaki drugega in tretjega letnika programov kmetijsko-podjetniški tehnik, naravovarstveni tehnik in veterinarski tehnik v okviru projekta Odgovorno s hrano. Namen naše delavnice je bil peka domačega kruha. Z nami je bila gospa Tanja Gobec, ki vodi delavnice Od zrna do kruha.

Preberi več

Krožek Naravna kozmetika 3

Ker je veseli december smo se odločili, da se 14. 12. 2016 ponovno zberemo in pripravljamo darila za božič. Pripravili smo kozarčke, nato smo grobo mleto morsko sol nasuli v posodo, dodali smo še aromo sivke (v soli narejeno) in na koncu še cvetove sivke za dekoracijo. Vse skupaj smo zelo dobro premešali.

Preberi več

Krožek Naravna kozmetika 2

Pa je spet prišel čas, da se zopet srečamo pri krožku Naravna kozmetika, zato smo se v sredo, 30. 11. 2016 zbrali v laboratoriju, kjer smo se dogovorili kako bo potekal krožek in kakšne vrste kozmetike bomo naredili. Dogovorili smo se za kremo za obraz in za balzam za ustnice.

Preberi več

Tradicionalni slovenski zajtrk na Biotehniški šoli Maribor

Drugo leto zapored smo se tudi na naši šoli odločili, da obeležimo Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in malo drugačno malico v šolski jedilnici. Namen obeležitve tega dneva je bil vzpodbujanje mladine in tudi odraslih, da je lokalno pridelana hrana zelo pomembna za naše zdravje in počutje. Poleg tega pa podpiramo slovenske pridelovalce.

Dijaki so pod mentorstvom profesoric Nine Klobasa in Vesne Pirnat pripravili v šolski avli različne jedi, ki se tradicionalno pojavljajo na naših mizah že od nekdaj.

Preberi več

Krožek Naravna kozmetika

V sredo, 12. 10. 2016 smo se prvič zbrali pri krožku Naravna kozmetika, katerega mentorica je profesorica Mojca Rep. Krožek poteka v sklopu mednarodnega projekta Odgovorno s hrano.

Odločili smo se, da bomo pripravili jesensko marmelado in izdelali balzam za ustnice. Najprej smo se pogovorili, kako bo delo potekalo in katere sestavine bomo potrebovali.  Zbrali smo vse sestavine za marmelado in jo začeli kuhati.

Preberi več