l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00, Telefaks: (02) 235 37 01

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Slovensko-ameriško druženje ob hrani

Na Biotehniški šoli Maribor imamo to srečo, da imamo Angleški klub, ki ga vodita dva Američana. V Sloveniji živita že nekaj let in sta poleg naše kulture že dodobra spoznala tudi našo hrano. Zato smo se odločili, da v okviru mednarodnega projekta Odgovorno s hrano z njimi predstavimo dijakom dva povsem različna koncepta prehranjevanja.

Pripravili smo družabno, zabavno, okusno in poučno srečanje.

AMERICANI 2016 001AMERICANI 2016 002

Nekaj časa smo posvetili predstavitvi lepot Slovenije. V manjših skupinah je jezik bolj stekel o vsem mogočem, kulturi, glasbi, stereotipih in hrani.

Predstavili smo jim tradicionalno slovensko hrano (izvor, sestavine, prehranjevalne navade, način priprave, način postrežbe).

AMERICANI 2016 003AMERICANI 2016 004

AMERICANI 2016 005AMERICANI 2016 006

Poskusili so lahko kranjske klobase, ocvirke, kislo zelje z bučnim oljem, skutine namaze, domači kruh, gibanico s skuto in pehtranom in jabolčni zavitek.

AMERICANI 2016 007AMERICANI 2016 008

AMERICANI 2016 009

Američani so uživali v pristnih okusih naše lokalne hrane.

AMERICANI 2016 010AMERICANI 2016 011

AMERICANI 2016 012

Američani so malo za šalo, malo zares prinesli čips z omako (smetana in začimbe), koruzni flips (smokije), čokoladne brovnije in ameriške piškote.

AMERICANI 2016 013

Nathan je predstavil nam že bolj ali manj znano hrano.

AMERICANI 2016 014AMERICANI 2016 015

Tudi recepti so zelo enostavni: sladkor z dodatki čokolade ali lešnikov, arašidov in moke. Torej njammi.

Naša “ozaveščena” dekleta pa so kot ptički sredi hude zime pozobale vse sladko.

AMERICANI 2016 016

Zapisala: Jolanda Ziherl Sajko, prof.