l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

Uvod v projekt Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

V šolskem letu 2018/2019 smo s šolo Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji (http://www.stadtteilschule-rissen.de/) zaključili dvoletni projekt We can bee friendlier to the nature. Več o zaključenem projektu si lahko preberete na povezavi: http://www.bts.si/index.php/dejavnosti/projekti/mednarodni-projekti/stadtteilschule-rissen-iz-hamburga-v-nemciji.

Zaradi odličnega sodelovanja pri prvem projektu smo se odločili, da nadaljujemo s pripravo novega.

Preberi več

Blog projekta

Vse, ki vas zanima kaj delamo v okviru projekta Erasmus+ z naslovom Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students je tu blog, ki vam bo v pomoč pri spremljanju naših aktivnosti. Na blogu si lahko preberete kaj dela partnerska šola iz Rissena v Hamburgu in kaj delajo naši dijaki.

Blog je v angleškem jeziku, ker je to uraden jezik projekta. Verjamem, da to ne bo ovira pri spremljanju našega dela.

Blog projekta: https://www.letitrainasolarpoweredirrigationsystem.com/

Ekipa projekta Erasmus+

Meteorološko poročilo za marec

Marec je bil temperaturno zelo turbolenten. Temperature so šle gor, pa dol, pa spet gor, kar se je dogajalo skozi celoten mesec. Zanimivo, da se je to dogajalo tudi v letu 2019 in delno v letu 2018. Dočakali smo celo en snežni dan.

Razlika med najvišjo (12. marca) in najnižjo (16. marca) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 26,5 °C, kar pa je veliko manj kot je bila izmerjena razlika v marcu 2018, ko je znašala kar 36,1 °C. Po drugi strani pa se je letos ta razlika zgodila v štirih dnevih.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala je 7,04 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 1,04 °C.

Preberi več

Meteorološko poročilo za februar

Lahko bi rekli, nič novega. Tako kot se je zaključil januar, se je nadaljeval celoten februar, torej nadpovprečno visoke temperature in relativno malo padavin. Letošnji februar je bil kopija lanskega. Razlika je bila samo v tem, da je bil letošnji še bolj topel. Lahko rečem, da je bil že pravi pomladni mesec. Na zimski mesec so nas spominjala samo še jutra, ki so bila nekoliko hladnejša. Smo pa ponovno dočakali en snežni dan. Neverjetno, v celi zimi smo dočakali dva prava snežna dneva.

Razlika med najvišjo (1. februar) in najnižjo (8. februar) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 23,4 °C. Lani je bila razlika kar 31 °C. Iz tega lahko razberemo, da smo imeli lani hladne noči in jutra ter visoke dnevne temperature. Letos pa so bile noči toplejše.

Preberi več

Meteorološko poročilo za januar

Januar je osrednji mesec meteorološke zime in običajno najhladnejši mesec v letu, kar pa ne veljala za zadnja leta, ko so temperature nadpovprečno visoke. Letos je kazalo, da bo januar temperaturno pod povprečjem, saj je bila prvih 27 dni povprečna temperatura celo -0,59 °C. So pa celotno sliko spremenili zadnji štirje dnevi, ki so bili nadpovprečno topli. Povprečna temperatura je bila v tem času 4,74 °C, kar je bolj značilno za mesec marec.

Razlika med najvišjo (28. januar) in najnižjo (7. in 24. januar) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 21,2 °C. Zgodovinsko gledano gre za velike temperaturne razlike, žal pa je za zadnja leta takšna razlika nekaj povsem normalnega.

Preberi več