l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

Uvod v projekt Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

V šolskem letu 2018/2019 smo s šolo Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji (http://www.stadtteilschule-rissen.de/) zaključili dvoletni projekt We can bee friendlier to the nature. Več o zaključenem projektu si lahko preberete na povezavi: http://www.bts.si/index.php/dejavnosti/projekti/mednarodni-projekti/stadtteilschule-rissen-iz-hamburga-v-nemciji.

Zaradi odličnega sodelovanja pri prvem projektu smo se odločili, da nadaljujemo s pripravo novega.

Preberi več

Blog projekta

Vse, ki vas zanima kaj delamo v okviru projekta Erasmus+ z naslovom Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students je tu blog, ki vam bo v pomoč pri spremljanju naših aktivnosti. Na blogu si lahko preberete kaj dela partnerska šola iz Rissena v Hamburgu in kaj delajo naši dijaki.

Blog je v angleškem jeziku, ker je to uraden jezik projekta. Verjamem, da to ne bo ovira pri spremljanju našega dela.

Blog projekta: https://www.letitrainasolarpoweredirrigationsystem.com/

Ekipa projekta Erasmus+

Izmenjavo v Hamburgu sva predstavili

S sošolko Lilijano sva pripravili predstavitev naše izmenjave s šolo v Hamburgu v okviru projekta ERASMUS +. Najin namen je bil sošolkam predstaviti smisel projekta Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students in kako sva preživeli teden v Nemčiji.

S pomočjo fotografij sva predstavili dogajanje po dnevih, še posebej sva poudarili različne prigode, ki smo jih doživeli.

Preberi več

Meteorološko poročilo za december

V decembru so se nadaljevale zelo visoke temperature za ta letni čas. Decembra je bilo tudi veliko padavin, žal pa ne snežnih, ki bi bile normalne za ta čas. V decembru smo imeli le en snežni dan. So se pa temperature skozi mesec zelo spreminjale. Glede na lanski december so bile letos temperature veliko višje, v povprečju več kot 2 °C prav tako je bilo padavin letos veliko več.

Razlika med najvišjo (17. december) in najnižjo (30. december) izmerjeno temperaturo v decembru je znašala kar 27,6 °C, kar se vedno pogoste dogaja. Lani je bila razlika 26,4 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala pa je 3,33 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 2,53 °C.

Preberi več

Meteorološko poročilo za november

November je postregel za ta čas z zelo visokimi temperaturami in veliko padavinami. So se pa temperature skozi mesec zelo spreminjale. Glede na lanski november so bile letos temperature višje, v povprečju kar za 1 °C prav tako je bilo padavin letos več.

Razlika med najvišjo (3. november) in najnižjo (30. november) izmerjeno temperaturo v novembru je znašala kar 21,7 °C, kar se v zadnjih letih v novembru pogosto dogaja. Lani je bila razlika celo 28,2 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala pa je 7,82 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 2,72 °C.

Preberi več