l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logo1    logo2

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Ostale dejavnosti

Trtna uš Špelca se vrača na kraj zločina

V ponedeljek, 19. 6. 2017, smo se ob 7.00 uri dijakinje Biotehniške šole Maribor s profesorjema Dragom Jakopinom in Simonom Gračnerjem zbrale pred šolo in se odpravile na športni tabor v Kranjsko Goro. Lahko bi rekli, da se Trtna uš Špelca vrača na kraj zločina, saj je tukaj pred dvema letoma že ušpičila marsikatero dogodivščino.

Preberi več

Pohod na Golico 2017

Naše potovanje v čudovit svet narcis se je pričelo v petek 12. 5. 2017 in sicer takoj po končanem pouku.

Z dobro opremljenimi nahrbtniki smo se odpravili na parkirišče za šolo kjer smo počakali na naša spremljevalca, g. prof. Jakopina in ga. prof. Kasenburger. Naša pohodniška ekipa je tako vključno s profesorjema štela 11 članov, zato smo se pred odhodom morali razdeliti, saj v kombiju ne bi bilo dovolj prostora.

Preberi več

Trtna uš Špelca je spet nazaj

V soboto, 18. 6. 2016, smo se ob 7.00 uri zbrali pred šolo. Cilj letošnjega športno-naravoslovnega tabora pa Center šolskih in obšolskih dejavnosti Fara. Center se nahaja v vasici Fara, ki leži na robu ravnice ob reki Kolpi.

1. DAN

Preberi več

Trtna uš Špelca spet v akciji

V petek 19. 6. 2015 smo se v okviru interesnih dejavnosti odpravili na petdnevni poletni tabor v Kranjsko goro.

1. DAN

Kljub slabemu vremenu, kateri nas je spremljal celotno vožnjo smo bili zelo toplo sprejeti v CŠOD Kranjska Gora.

Preberi več

Šolski gredi in skalnjak pred šolo

Pri predmetu Krajinarstvo v naravovarstvu smo dijaki tretjega in četrtega letnika smeri naravovarstveni tehnik skupaj s profesorjem Simonom Gračnerjem načrtovali preureditev šolske grede. Z veseljem smo se lotili njenega preurejanja. Najprej smo izdelali načrt zasaditve. Tega je izdelal profesor Gračner.

Preberi več

Planinski krožek Špelca trtna uš - Raduha 2014

Pričelo se je novo šolsko leto in s tem tudi nove aktivnosti šolskega planinskega krožka Špelca trtna uš. Letos 19.9.2014 se nas je 5 dijakov: Špela Belec, Anja Žnidar (2.c), Urška Ričko (3.b), Blaž Pušnik in Janez Srnko (4.d) ter profesorja Drago Jakopin in Andrej Kostrevc po pouku odpravilo proti Koroški.

Preberi več

Planinski krožek Špelca trtna uš - Karavanke 2014

Šolsko leto je hitro minilo in ponovno je napočil čas za pohod članov planinskega krožka Špelca trtna uš. Profesor Drago Jakopin je za letošnji planinski pohod izbral Karavanke oz. če sem bolj natančen dva najbolj znana vrhova tega dela Slovenije (Stol in Golica). Letošnjega pohoda so se udeležili Monika Nemec, Urška Ričko, Stella Rojko, Boštjan Uran, Blaž Pušnik in Janez Srnko. Spremljevalca pa sva bila Drago Jakopin in Simon Gračner.

Preberi več

Šolska greda v Mozirskem gaju

Zaradi lažjega spremljanja, kaj je novega na šolski gredi v Mozirskem gaju, sem se odločil, da novice ločim po letih. Tako si lahko ločeno preberete, kaj se je dogajalo na gredi v letu 2008 in v letu 2009.

Preberi več

Planinski krožek Špelca trtna uš - Pohod na Veliko Babo 2013

Bilo je lepo torkovo jutro 18. junija, ko smo se dijaki planinskega krožka Špelca trtna uš zbrali na parkirišču za šolo. Bilo nas je 10 dijakov (Urška Cajger, Jerneja Kuzma, Monika Nemec, Urška Ričko, Stella Rojko, Patricija Žabkar (vse 1. b), Jaka Perkuš (2. a), Blaž Pušnik, Janez Srnko (2. d) in Tomaž Majer (3. a) in profesorja Drago Jakopin in Simon Gračner – naša vodiča.

Preberi več