l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Evropski dan opazovanja ptic v Mestnem parku Maribor

Evropski dan opazovanja ptic poteka v času, ko milijoni ptic s severnih krajev zapuščajo svoja gnezdišča in se pomikajo v toplejše, s hrano bogate kraje. To je edinstvena priložnost za opazovanje številnih vrst ptic, ki se pri nas ustavijo in počivajo na dolgi poti naporne in nevarne selitve.

Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS) vsako leto skupaj z BirdLife International organizira po Sloveniji številne dogodke. Tako lahko udeleženci dogodkov izkoristijo priložnost in spoznajo osupljivi svet ptic in njihovih selitev. Največji dogodek zveze BirdLife International je letos potekal v soboto, 2., in nedeljo, 3. oktobra 2021.

V okviru dogodkov ob Evropskem dnevu opazovanja ptic je v Mariboru potekalo vodeno opazovanje ptic v Mestnem parku Maribor.

Med sprehodom po parku so udeleženci opazovali ptice, ki jih srečamo v urbanem mestnem okolju in spregovorili kaj več o selitvi ptic. Izvedbo izleta je sofinancira Mestna občina Maribor.

Dogodka so se udeležili trije dijaki naše šole iz programa naravovarstveni tehnik s profesorico. Zbirno mesto je bilo pred Akvarij-terarijem Maribor, kjer so obiskovalci dobili osnovna navodila za opazovanje ptic ter prejeli daljnoglede.

OPAZOVANJE PTIC 2021 001OPAZOVANJE PTIC 2021 002

Sprehod je potekal na čudovito nedeljsko dopoldne.

OPAZOVANJE PTIC 2021 003OPAZOVANJE PTIC 2021 004

OPAZOVANJE PTIC 2021 005OPAZOVANJE PTIC 2021 006

Na sprehodu po parku, ki ga je vodil gospod Tilen Basle so dijaki lahko opazovali, prepoznavali in spoznavali najpogostejše ptice mestnega urbanega okolja.

OPAZOVANJE PTIC 2021 007

Preživeli smo prijetno nedeljsko dopoldne v naravi v družbi ptic.

Zapisala: Helena Slivnjak Ramuta

Fotografije: Helena Slivnjak Ramuta