l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Obvestilo za dijake

Drage dijakinje in dijaki,

če potrebujete pogovor oziroma pomoč zaradi kakršnihkoli stisk, težav, dvomov, slabega počutja (npr. občutki strahu, žalosti, jeze, tesnobe, nemoči, osamljenosti, spori v družini … ) ali imate le kakšno vprašanje, sva vam pedagoginji na voljo tudi na daljavo. Veseli bova tudi, če nama sporočite le, da ste dobro. Pišete lahko Poloni Vesenjak (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali Maji Herič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Želiva vam zdravja, druženja s prijatelji in sorodniki zaenkrat le v virtualnem svetu oziroma na družbenih omrežjih (#OstaniOdgovoren), strpnosti v družinskih odnosih in medsebojni komunikaciji, čim manj dolgega časa in čim več ustvarjalnosti.

Morda v sebi odkrijete kakšen nov talent oziroma interes ali celo to, da zna biti prijetna družba tudi kakšna knjiga z domače police.

Normalno je, da se v tem obdobju večkrat srečujete tudi z negativnimi občutki, saj smo se vsi znašli v za nas novi in stresni situaciji, na katero se še učimo prilagajati. Vsi koga pogrešamo, pogrešamo stari način življenja brez omejitev, pogrešamo brezskrbno druženje, bližino ostalih ljudi in občutek svobode … Vsi ti občutki so normalni in jih na svoj način doživljamo in občutimo vsi. Kljub temu pa je sedaj zelo pomembno, da se vedemo odgovorno, upoštevamo ukrepe, četudi se morda komu ne zdijo smiselni ali potrebni, pazimo nase ter soljudi, ki so morda (še) ranljivejši od nas. Vsak zase spoštujmo omejitev fizičnih socialnih stikov, saj so pomembni za zaščito nas, naših najdražjih in vseh ostalih, ki jih ne poznamo, a so pomembni nekomu drugemu … Tako bomo, upajmo, lahko ponovno hitreje zaživeli življenje, ki bo bližje tistemu, ki smo ga bili vajeni – morda ne bo več popolnoma isto, zagotovo pa bo vsakemu izmed nas dalo novo izkušnjo, kakšno spoznanje več o sebi, naših bližnjih, o življenju in predvsem, da so stvari, ki jih običajno jemljemo za samoumevne, vredne največ – med njimi npr. pouk v šolskih klopeh. Naj bo trenutna situacija tudi izziv in priložnost za našo osebno rast.

Lep pozdrav in vse dobro.

Maja Herič in Polona Vesenjak, šolska svetovalna služba