l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Kontakt

Vrbanska cesta 30

2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

E-pošta: info@bts.si

Fotogalerija

galerija

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Ekokviz za srednje šole

V okviru Ekošole tudi letos poteka tekmovanje Ekokviz za srednje šole. Temi letošnjega tekmovanja sta Energija in Ogljični odtis. S tem razpisom želimo srednješolcem, njihovim učiteljem in staršem predstaviti drugačen pogled na spreminjanje okolja, predstaviti možne vzroke in spodbuditi dijake k zanimanju za okolje in k sodelovanju pri reševanju okoljskih problemov.

ekokvizekokviz1

Tekmovanje bo potekalo na šolskem in državnem nivoju. Dijaki lahko nastopate v dveh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI) in dijaki srednjega in poklicno – tehničnega izobraževanja (SSI in PTI).

Šolsko tekmovanje bo potekalo v petek, 11. 12. 2020. Dijaki boste pisali test, na katerem bo skupaj trideset vprašanj iz obeh vsebin. Trije prvouvrščeni dijaki na vsakem nivoju izobraževanja se bodo uvrstili na državno tekmovanje v ekoznanju, ki bo potekalo 30. januarja 2021.

Gradivo najdete na spodnji povezavi: https://drive.google.com/file/d/1hoe6uV1QPJiHu928g-X_SjFg_AtCAuHa/view.

Na spletni strani Ekokviza so pripravljena tudi vprašanja za vajo, s pomočjo katerih boste dijaki lahko preverili pridobljeno znanje.

Vsi, ki bi radi tekmovali se prijavite pri prof. Vesni Pirnat (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali pri Simonu Gračnerju (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

V prijavi napišite ime in priimek ter razred.

Zapisal: Simon Gračner