l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Informacije za zaključne letnike – izbira 5. maturitetnega predmeta

V priponki najdete seznam vseh fakultet oziroma študijskih programov, na katere se je mogoče vpisati s poklicno maturo in opravljenim izpitom splošne mature (5. maturitetnim predmetom).

POMEMBNO: določene fakultete so v procesu spreminjanja vpisnih pogojev, tako da bo lahko kje prišlo do kakšnih sprememb, ki bodo objavljene v Razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022 (objavljen bo predvidoma 1. 2. 2021).

Opravljanje dodatnega maturitetnega izpita zahtevajo le univerzitetni študijski programi, višješolski in visokošolski strokovni študijski programi pa ne!

Izbira dodatnega (5.) predmeta je torej smiselna in potrebna samo v primeru, če je eden izmed vaših želenih študijskih programov univerzitetni, sicer ni potrebno opravljati dodatnega izpita.

Če imate vprašanja ali ste naleteli na nejasnosti, se lahko obrnete na šolsko pedagoginjo – osebno, ob predhodni najavi pri dežurnem dijaku, ali preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prosim, da na šolskih spletnih straneh spremljate objave za zaključne letnike v zvezi z nadaljevanjem izobraževanja oziroma študijem. Vsakemu izmed vas sem na voljo tudi za individualno karierno svetovanje.

Želim vam uspešno šolsko leto!

SEZNAM FAKULTET - 5. PREDMET (pdf., 137 KB)

SEZNAM FAKULTET - SPLOŠNA MATURA (pdf., 77 KB)

Polona Vesenjak, šolska pedagoginja