l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

20. maj - Svetovni dan čebel

Na pobudo Slovenije že tretjo leto zapored praznujemo 20. maj, kot Svetovni dan čebel. Upravičeno, saj je čebela nepogrešljiva v našem življenju, kljub temu, da je tako majhna je neprecenljiva.

Ker se tudi naši dijaki zavedajo pomembnosti čebel, so ta dan posvetili raziskovanju njihovega pomena, temu kdo jih ogroža in kaj lahko sami naredimo za ohranitev čebel. Predstavitve dijakov 1.a oddelka, smeri kmetijsko-podjetniški in naravovarstveni tehnik si lahko ogledate na povezavi: https://padlet.com/simongracner/c9oorg05dm760hhh.

Še več informacij o čebelah in Svetovnem dnevu čebel pa lahko najdete na povezavi: https://worldbeeday.org/si/o-projektu/projekt.html.

Za vse tiste, ki radi obiskujete Instagram pa povezava na kateri lahko najdete pot do Čebele B: https://zelenigenij.24ur.com/zeleni-svet/cebela-b-osvaja-instagram-brez-nas-ne-bi-bilo-vina.html.

 

Svetovno znani fizik in dobitnik Nobelove nagrade za fiziko Albert Einstein naj bi ob neki priliki izjavil:

Če bi čebela izginila z obličja sveta, bi človeku ostala ne več kot štiri leta življenja. Nič več čebel, nič več opraševanja, nič več rastlin, nič več živali, nič več človeka”.

Simon Gračner

600pxcebela ajda

svetovni dan cebelohranimo cebele