l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Kontakt

Vrbanska cesta 30

2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

E-pošta: info@bts.si

Fotogalerija

galerija

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Vabilo na strokovno ekskurzijo na Azurno obalo - NUJNO (prijava)

Obvestilo za starše dijakov/inj, ki se (želijo) bodo udeležili strokovne ekskurzije v Provanso (junij 2019), da lahko dobijo vse potrebne informacije pri prof. Jakopinu. Poiščete ga lahko na popoldanskih govorilnih urah prvi torek v mesecu, v učilnici št. 10.

Program za: BTŠ Maribor
Termin izleta:
15. - 20. 6. 2019
Čas in kraj odhoda:

1. dan, 15.6.2019: nočna vožnja Slovenija – Benetke - Francija

V poznih večernih urah se bomo podali na pot. Čaka nas nočna vožnja z vmesnimi postanki za osvežitev. Po prečkanju meje na Fernetičih bomo pot nadaljevali po severni Italiji, mimo Trsta, Benetk, Verone in Genove proti Franciji.

2. dan, 16.6.2019: Monaco – Grass – Arles

V jutranjih urah bomo prispeli na Azurno obalo in nadaljevali pot do kneževine Grimaldijev – Monaca.

Drugi najmanjši državici na svetu z glavnim mestom Monte Carlom, dominirajo nadstandardni hoteli, luksuzne jahte in apartmaji, ki se po hribu razvrščajo kot domine. Mesto stekla, betona in glamurja nas bo popeljalo do Knežje palače, katedrale, casinojev ter nadalje po progi formule 1, do pristanišča. Po ogledu bomo pot nadaljevali proti Grassu, prestolnici parfumske industrije. Tam si bomo ogledali eno izmed najbolj cenjenih parfumerij in po želji kakšen izdelek tudi kupili. V okolici Nostradamusovega mesta Salon de Provence se bomo namestili v hotel, nakar nas čakata večerja in nočitev.

3. dan, 17.6.2019: Arles - Avignon – Pont du gard – Orange – Arles

Po zajtrku se bomo po čudoviti provansalski pokrajini s svojimi prostranimi polji sivk odpeljali do mesta Avignon; mesta kulture in življenja ob reki Roni. Od tukaj so papeži v izgnanstvu vladali krščanskemu svetu kar sedem desetletij. Pozdravile nas bodo srednjeveške ulice in hiše, renesančni dvorci ter mikavni trgi. Zgodovinsko mestno jedro s papeško palačo iz sredine 14. stoletja in mostom Saint Benezet je Unesco uvrstil v seznam svoje kulturne dediščine. Sledila bo vožnja do impresivnega rimskega akvedukta - Pont du Gard, ki že 2000 let slovi kot eden najmogočnejših in najbolje ohranjenih dosežkov antičnega sveta in se dviga 50 m nad reko Gardon. Po želji se lahko popeljemo po spodnjem nadstropju, prečkamo streho ali pa preprosto občudujemo panoramo Naslednji postanek ta dan bo rimsko mesto Orange, ki se razprostira na vzhodni strani reke Rone, severno od Avignona. Historični center je kot malo mestece z ozkimi ulicami, slikovitimi trgi in znamenitim rimskim gledališčem ter slavolokom zmage. Po ogledu tega slikovitega mesteca,

ki je hkrati pomembno trgovsko središče za izvoz sadja in vina, se bomo napotili nazaj proti hotelu. Sledita večerja in nočitev.

4. dan, 18.6.2019: Arles – N.P. Camargue – Arles

Po hotelskem zajtrku nas bo dogodivščine naprej vodile do spogledljivega zgodovinskega mesta Arles, obkroženega z izjemno lepoto okolice. Nekoč galska metropola je kasneje postala simbol krščanstva, kar nam bo razkazal ogled, kjer bomo videli Rimsko gledališče, nekropolo, Konstantinove terme in amfiteater, ki še danes gosti spektakularne predstave. Slikovito mesto, ki je k sebi privabilo Van Gogha ter Picassa je prav tako izhodiščna točka v nacionalni park Camargue. Sledil bo ogled te prostrane ravnine med reko Ron in Mediteranskim morjem z izjemno bogato pokrajino koruznih, špargljevih in riževih polj, vinogradov ter močvirij. Območje je pravi raj za živali, še posebno ptice. Če bomo imeli srečo bomo videli avtohtone bele, na pol divje ponije, črne bike, rožnate flaminge in tradicionalne ˝cowboye˝, ki skupaj živijo v rajskem sožitju. Večerja in nočitev.

5. dan, 19.6.2019: Arles - Cannes – Nica – Slovenija

Po hotelskem zajtrku bo sledil ogled Cannesa - glamurnega mesta festivalov. Sprehodili se bomo mimo festivalne dvorane, dizajnerskih barov, trgovin visoke mode, promenade La Croisette in občudovali ferrarije, porscheje, mogočne jahte in elegantne plaže. Na poti do doma se bomo ustavili še v enem mondenem obmorskem letovišču; Nici. Le-ta je bila z gričevnatim ozadjem in gorami, ki silijo v morje dolgo časa ˝meka˝ slikarjev, danes pa velja za kulturno predstavnico Azurne obale. Za izbrance rezerviran kraj nam bo razkazal promenado, okrašene stare zgradbe, urejen okoliš, v katerem se bahajo hoteli in mogočne palače. Sledil bo povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

azurna1azurna2

Cena izleta:

VELIKI BUS 40 PAX 45 PAX
370,0 € 350,0 €
BUS 60 50 PAX 55 PAX
350,0 € 340,0 €
  •  avtobusni prevoz
  • vse ogled zunanjosti po programu
  • vstopnine Pont du Gard, Camargue np
  • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 2-3* v dvo in več posteljnih sobah
  • 3 x kosilo ali večerjo
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta
  •         ddv

Možna doplačila:

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list. Obvezno si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri Vzajemni, Savi ali zavarovalnici Triglav. Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša cca 5 % od zneska potovanja.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji

ali na www.oliver-turizem.si

>>>>OLIVER TURIZEM-POŠTENA POTOVANJA<<<<

azurna3azurna4

PRIJAVA !!!

Prijave so možne do najkasneje petka 12.10. 2018. V primeru premajhnega števila prijav se izlet prestavi na mesec april z bližnjo in cenejšo destinacijo (Novi Sad in Beograd ali Sarajevo in Mostar). Pri prijavi je potrebno poravnati akontacijo v višini 70€ (resnost prijav in prvi obrok, ki ga poravnamo turist. agenciji); v nadaljevanju razdelimo preostali znesek na 6 obrokov, ki jih boste poravnali preko položnice na šoli v višini med 45 in 50€. V primeru dovolj velikega števila prijav, bosti vsi dobili list z natančnejšimi navodili glede ekskurzije.

VABLJENI in POHITITE!!!

                                Drago Jakopin, prof. ŠVZ