l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Kontakt

Vrbanska cesta 30

2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

E-pošta: info@bts.si

Fotogalerija

galerija

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Sejem ALTERMED

V soboto 17. 3. 2018 smo v okviru krožka Ekošola odšli na Celjski sejem, kjer smo predstavljali našo šolo na Altermedu. Naša tema je bila Bistra buča.

ALTERMED 1

ALTERMED 2

Pripravili smo različne dobrote iz buč, od namazov iz bučnega olja do različno pripravljenih bučnih semen. Semena smo pripravili tako, da smo jih prepražili skupaj s sladkorjem in cimetom, meni osebno so bila ta zelo okusna. Pripravili smo tudi semena popečena s soljo.

ALTERMED 3

 

Za pokušino smo na dva krožnika dali hladno in toplo stiskano olje. Hladno stiskano olje je svetlejše barve in je pripravljeno iz surovih bučnih semen, medtem ko je toplo stiskano narejeno iz praženih semen, približno na temperaturi od 100 do 110 °C, to olje je temnejše barve.

ALTERMED 4

Pripravili smo tudi dva namaza, in sicer skutin namaz z bučnim oljem in bučnimi semeni ter namaz iz maslene buče.

ALTERMED 5

Veliko smo se pogovarjali z ljudmi, ki so naše dobrote tudi poskusili, in se naučili veliko novega o pripravi različnih ekoloških jedi. Imeli smo tudi čas za ogled celotnega sejma, ki nam je bil zelo všeč, poleg Altermeda smo si ogledali še Floro, Poroko, Apislovenija, Festival kave in Kulinart.

ALTERMED 6

Več o samem dogajanju na Altermedu in rezultatih ocenjevanja stojnice si lahko preberete na spodnji povezavi: http://www.ekosola.si/novica/2900/altermed-2018---v-dveh-sejemskih-dneh-rekordnih-97-ustanov/

Zapisala: Nika Haložan in Vesna Pirnat

Fotografije: Nina Klobasa