l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00, Telefaks: (02) 235 37 01

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

Kontakt

Vrbanska cesta 30

2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

Telefaks: (02) 235 37 01

 

E-pošta: info@bts.si

Fotogalerija

galerija

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Ekskurzija na Dunaj, v Bratislavo in v Budimpešto

Odhod: 27. april 2018 - Račji dvor ob 06.00 uri

1. dan - 27. april 2018: Dunaj

Vožnja mimo Šentilja in Gradca v smeri Dunaja. Predviden prihod na Dunaj – avstrijsko prestolnico do 10.00 ure. Ustavili se bomo pri letni rezidenci Habsburžanov – dvorcu Schoenbrunn in si ogledali njegovo zunanjost ter istoimenski park z veličastno Glorietto in vodnjakom. Sledi kratka vožnja do tehničnega muzeja, ki ponuja bogat vpogled v zgodovino prometa, težke industrije, glasbil, medijske tehnologije, vesolja...

Po ogledu se bomo podali na krožni avtobusni ogled zunanjosti dunajskih znamenitosti: mestna opera, gledališče, rotovž, univerza, parlament, Straussov spomenik, naravoslovni in umetnostno-zgodovinski muzej, ki si ju bomo tudi ogledali. Nato se bomo sprehodili mimo Hofburga, v katerem se nahaja nacionalna biblioteka, Španska jahalna šola, kraljevi apartmaji in vladne palače.  Po Graben-u  bomo prispeli do cerkve sv. Štefana. Vožnja proti glavnemu mestu Slovaške. Nastanitev v hotelu in nato večerja v tipični slovaški pivnici. Nočitev v hotelu.

2. dan - 28. april 2018: Bratislava

Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti Bratislave. Za uvod se bomo povzpeli na starodavni grad in na Slavin, kjer je spomenik padlim ruskim vojakom iz druge svetovne vojne in od koder je prekrasen pogled na mesto ob Donavi. Nato se bomo spustili proti Staremu mestu in skozi Mihalsko brano vstopili v lepo ohranjeno staro mestno jedro. Ogledali si bomo katedralo sv. Martina, v kateri so nekoč, do vpadov Turkov, kronali madžarske kralje. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah starega jedra do slikovitega Glavnega trga s Staro mestno hišo in Primatsko palačo iz 18. stoletja ter do gledališča. Predvsem v zadnjih letih se Bratislava osvobaja socialistične gradnje, številne zgradbe znotraj obnovljenega mestnega obzidja dobivajo sodobnejši pomlajen videz in celotno mesto se prebuja v novi obleki. Popoldne vožnja proti Budimpešti, s postankom za pozno kosilo oziroma večerjo. Namestitev v hostlu, nočitev.

3. dan - 29.april 2018: Budimpešta

Po zajtrku  bomo naredili krožno vožnjo, kjer bomo videli mestne znamenitosti: Vzhodni kolodvor, Nép stadion, Trg herojev... Vožnja do Citadele kjer si bomo ogledali utrdbo, spomenik svobodi ter se razgledali po mestu. Peš se bomo spustili do spomenika škofu Gelertu, kateri je širil krščansko vero v času kralja Štefana. Prečkali bomo Elizabetin most,  ter si  ogledali izredno zanimivo najstarejšo pokrito tržnico. Sledil bo še sprehod po najbolj živahni ulici v mestu – Váci utci. Približno enourna vožnja do mesteca Szentendre, priljubljene in simpatične izletniške točke ob Donavi. Postanek za ogled in sprehod oz. drobne nakupe. Pozno kosilo oziroma večerja. Nočitev.

4. dan - 30. april 2018: Budimpešta - Puszta - Slovenija

Po samopostrežnem zajtrku se bomo odpravili na desni breg Donave in si ogledali Grajski hrib s Kraljevo palačo, Matjaževo cerkvijo in Ribiško utrdbo. Vožnja do južne strani Blatnega jezera, kjer si bomo ogledali domačijo na madžarski nižini – Pustzi. Ogledali si bomo predstavo s konji-čikoši. Obisk Madžarske bomo zaključili s kosilom. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz
 • oglede zunanjosti po programu
 • 2 x NZ v hostlu v Budimpešti, sobe 4 -6 posteljne,
 • 1 x nočitev v hostlu v Bratislavi, sobe 4 -6 posteljne (na voljo je skupna kuhinja ter 50 m oddaljena trgovina za nakup hrane)
 • 3 tople obroke ( kosila, pozna kosila ali večerje)
 • 1x večerjo v pivnici
 • Vstopnine: tehnični muzej Dunaj, naravoslovni in umetnostno-zgodovinski muzej Dunaj,
 • Ogled predstave s konji
 • ddv
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta

 

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

 

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v višini 5% od zneska aranžmaja, evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

 

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji ali na www.oliver-turizem.si

 

Odhod na strokovno ekskurzijo - Dunaj, Bratislava in Budimpešta je v petek 27. aprila 2018 in povratek v ponedeljek 30. aprila 2018. Ekskurzija je v času prvomajskih počitnic in ne v času pouka. Zainteresirani, preglejte ponudbo. pogovorite se s starši in premislite v času »krompirjevih« počitnic ter se javite pri prof. Jakopinu. Prijava je približno enaka kot lani z akontacijo v višini 50€ (zagotovljena resnost prijav) ter plačilo preostalega zneska v 4 obrokih po položnicah. Akontacijo in prijavo je potrebno oddati do 15. novembra 2017 (do takrat velja rezervacija prenočišča v Bratislavi).

 

Cena aranžmaja opisane ekskurzije je:

 1. Minimalno število prijavljenih 38 = 220€ (50€ akontacije; 2x obrok po 45€ in 2x obrok po 40€)
 2. Normalno število prijavljenih 45 = 205€ (50€ akontacije; 3x obrok po 40€ in 1x obrok 35€)
 3. Maksimalno število prijavljenih 60(56) = 195 (50€ akontacije; 3x obrok po 35€ in 1x 40€)

 

Število priznanih ur za prosto izbiro - interesne dejavnosti je 40! (dijaki/nje so v zadnjem tednu pouka v juniju doma)!

Maribor, 25.10. 2017

Pripravil: Drago Jakopin, prof. ŠVZ